درس نامه نویسندگی

نویسندگی یک مهارت بسیار پر کاربرد و پر درآمد هست و مطمنا اکثر شما تفکرات و ایده هایی دارید که دوست دارید آن ها را به صورت نوشته و کتاب در بیاورید.

اکثر دانشجو ها برای نوشتن پایان نامه و مقالات علمی شان نیاز به مهارت نویسندگی دارند و این مهارت نویسندگی می تواند تاثیر بسیار پر رنگی در زندگی آنها داشته باشد. داشتن مقالات و کتاب های چاپ شده می تواند به دانشجو ها کمک کند تا بورسیه تحصیلی دریافت کنند و پیشرفت فراوانی در زندگی داشته باشند.

اگر به دنبال یک شغل کم دردسر با امنیت شغلی بالا هستید، نویسندگی شغل مناسبی هست و بر خلاف آنچه که بسیاری از افراد تصور می کنند، نویسندگی دشوار نیست و به راحتی و با چند هفته تمرین، می توانید متن ها و مقالات با کیفیت بنویسید و کسب درآمد کنید.

متاسفانه منابع خوب و رایگان به راحتی در اینترنت (وبسایت های فارسی زبان) پیدا نمی شود. اکثر دوره ها فروشی هستند و معمولا قیمت بالایی هم دارند و تضمینی هم نیست که این دوره ها کار آمد باشند و منابع رایگان نویسندگی هم پراکنده و ناقص هستند.

من سعی کردم دانش خودم را با مطالب سرتاسر اینترنت ادغام کنم و به صورت یک درس نامه مقدماتی در بیاورم؛ اکثر مطالب این درس نامه تالیفی هستند. تخصص من نوشتن مطالب آموزشی و دستور العمل هست و مطمنا تا اینجای کار متوجه شده اید که مهارت (و علاقه) زیادی در بداهه گویی یا داستان سرایی ندارم. روش کار من اینطوری است که تمامی مطالب مفید را جمع آوری می کنم و سپس آن ها را بخش بندی و مرتب می کنم. در آخر مطالب را بومی سازی می کنم، یعنی مطالب را به زبانی ساده و روان می نویسم و مثال ها و نکات مهم را به متن اضافه می کنم.

من اعتقاد دارم که بومی سازی محتوا نقش پررنگی در کیفیت محتوا دارد، به همین دلیل تمام تلاشم را کرده ام که در این درسنامه از مفاهیم و مثال های عامیانه (بومی شده یا به عبارتی دیگر ایرانی شده) استفاده کنم. اکثر مقالات و آموزش های اینترنت ترجمه هایی بی کیفیت از مقالات خارجی هستند و نویسندگان اهمیت چندانی به خوانندگان نمی دهند و هدف آنها فقط تعداد بازدید و جایگاه گوگل هست.

من این درس نامه را به صورت کاربر محور (نه به صورت سئو محور) نوشته ام و هدفم از نوشتن فقط یادگیری مخاطب بوده است و در انتها نیم نگاهی هم به سئو محتوا انداخته ام.

هدف من از نوشتن این درسنامه، آموزش نویسندگی بوده است؛ تمامی مقالات کاملا آموزشی و توضیحی هستند و شما اثری از تبلیغات درون محتوایی یا تبلیغ برای فروش محصولی را در این محتوا نمی بینید.

این درسنامه مقدماتی است، یعنی اگر می خواهید نویسندگی را شروع کنید و به دنبال مطالب پایه ای و اساسی تولید محتوای متنی و نویسندگی هستید، این درسنامه می تواند نقطه شروع مناسبی برای شما باشد.

توجه داشته باشید که این درسنامه مقدماتی است و نباید انتظار داشته باشید بعد از مطالعه آن ویکتور هوگو شوید یا شاهنامه بنویسید. این درسنامه به شما کمک می کند تا با روال کار نویسندگی آشنا شوید و بتوانید متن ها و مقاله های استاندارد و قابل قبولی بنویسید. نویسندگی حرفه ای نیاز به تمرین زیادی دارد و بیشتر نکات و مفاهیم با تمرین و نوشتن فراوان آموخته می شوند.

لحن و ساختار این درس نامه به صورت جدی و مشابه کتاب های آموزشی مدارس هست. من سعی کردم که ساختار محتوا مشابه کتاب های درسی باشد، چراکه همه ما سال ها با این سبک محتوا سر و کار داشته ایم و درک و ارتباط برقرار کردن با این نوع محتوا برای ما (معمولا) آسان تر است.

اگر قسمتی از محتوا مشکلی داشت و یا متوجه محتوا نشدید و احساس کردید که مطالب گنگ و نا مفهوم هست، از طریق کامنت ها آن را اطلاع دهید تا اصلاح شود و در صورت لزوم توضیحات تکمیلی به شما ارائه شود.

برای اثر بخشی بیشتر و یادگیری زودتر توصیه می کنم که، مطالب را با همان ترتیبی که لینک هایشان را قرار داده ام، دنبال کنید و هر قسمتی که سوال یا مشکلی داشتید بپرسید؛ تا مطلبی را متوجه نشدید به سراغ مطلب بعدی نروید، اینطوری بعد از یک مدت متوجه می شوید که مشکلات زیادی دارید و آن ها را پشت گوش انداخته اید. در این شرایط مطالب در ذهنتان به هم می ریزد و پروسه یادگیری را دچار اخلال می کند.

کلام آخر: ببخشید اگر توضیحات کمی طولانی شد؛ امیدوارم این درسنامه برای شما مفید باشد و بتواند به شما کمک کند تا نویسندگی را شروع کنید. با حمایت هایتان و نظراتتان می توانید به من انرژی و انگیزه فراوانی بدهید تا به کارم ادامه دهم و درسنامه ها و مقالات آموزشی بیشتری بنویسم.

آموزش نویسندگی _ محسن خاتمی

فهرست مطالب

در ادامه لینک مقالات مربوط به درس نامه به ترتیب قرار گرفته است. توجه داشته باشید که مقالات به یکدیگر مرتبط هستند و اکیدا توصیه می کنم که مطالب را به ترتیب مطالعه کنید.

  1. محتوا چیست؟ محتواگر کیست؟
  2. محتوای همیشه سبز چیست؟
  3. بررسی شغل تولید محتوا
  4. کلمه کلیدی چیست؟
  5. پرسونا چیست؟
  6. الگوریتم (دستور العمل) نویسندگی
  7. ایده یابی و انتخاب موضوع برای نویسندگی
  8. تحقیق (پیش از شروع نوشتن)
  9. بخش بندی و عنوان گذاری
  10. تبدیل اطلاعات به متن (نوشتن متن اولیه یا خام)
  11. پاکنویس و ویرایش متن
  12. معرفی ابزار های ویرایش متن

 

لینکدونی آریا ـ لینک جدید ترین و بهترین گروه ها و کانال های روبیکا

عضویت در لینکدونی